F Ö R L O S S N I N G S T A N K A R

Jag har börjat tänka en del nu när förlossningen faktiskt börjar närma sig. Hur i hela friden ska jag klara av det? Nog för att folk säger att det är som en kraft tar över dom, men jag har så otroligt låg smärttröskel. Visst finns det ju så klart olika smärtlindring, vilket min bm sa att jag skulle läsa på om. Men det kommer ändå att göra så sjukt ont och jag har hört att vissa har så ont att dom spyr. Det finns nog inget jag är så rädd för som att jag ska behöva spy (förutom att allt inte ska vara bra med bebis så klart). Jag har inte spytt sedan jag var 9 år och fobin blir bara värre ju längre tiden går. Självklart finns det väl ingen som tycker om att spy men jag undviker saker i vardagen, tvättar händerna mycket osv för att inte riskera att åka på magsjuka. Dock är väl spy delen mitt minsta problem egentligen.
 

Jag har tänkt mycket på kejsarsnitt och jag ser både för och nackdelar med det, men jag tror inte jag skulle få det även om jag bad om det. Jag hoppas lite smått att bebis inte ska ha fixerat sig så att det blir snitt pga det. Hur ser ni på förlossningen? Har ni fött barn tidigare eller är ni lika ovetandes som mig?

Hur som helst är det mesta klart inför bebis ankomst. Det som fattas är babyskydd och möjligtvis ett skötbord. Just nu har vi en skötbädd på en ikea malmbyrå och jag tror att det kan räcka, grannen hade tydligen också haft så till sina barn så det verkar vara en bra lösning. Men sen är det mesta av allt det "stora" som ska inhandlas inhandlat, och vi väntar och längtar efter henne nu.

Vardag | barnrum, bebis, förlossningstankar, gravid, graviditet, inredning |
Upp