Titanic Belfast

Som lovat kommer ett litet inlägg där jag tänkte berätta lite - mest visa bilder - om Titanic belfast. Men först en tillbakablick till vart den här Titanic fanatikern började. 
 
Alla som känner mig vet att Titanic tog över mitt liv vid 9 års ålder då jag för första gången såg filmen och blev helt hypnotiserad av Leonardo DiCaprio. Duh, vem blev inte det liksom? Hursomhelst så när jag blev lite äldre blev jag mer och mer fångad av själva händelsen - det är nånting med mig och verkliga händelser jag blir besatt - och tyckte allt var så intressant och filmen kollade jag på flitigt. Ibland flera gånger om dagen. En period när jag gick i 6an - observera att på den tiden hade jag inte någon dator och hade fortfarande min kreativa sida kvar haha - så började jag sakta men säkert att skriva av alla repliker i filmen. Play - pause - skriva - play - paus - skriva. Så höll jag på i nån månad innan jag tröttnade. Jag hann skriva av lite mer än halva filmen i alla fall, gav upp strax efter kollisionen, då blev det för sorgligt. 
Många intressen har kommit och gått genom åren men jag har aldrig tröttnat på Titanic, så nu ska ta och visa er lite av det jag har sett av Titanics födelse plats och museum osv. 
 
The Titanic Garden - I Belfast inte så långt från där vårat hotell låg så fanns det en liten trädgård tillägnad Titanics offer. Alla namnen står där i bokstavsordning och konstigt nog så hittade jag en Ida Andersson som hade dött i katastrofen. Samma namn som min mamma. Båda hade otur i alla fall. Hon dog på titanic, mamma dog av lungcancer. 9 av 10 som får lungcancer är rökare, mamma var den olyckliga 1 av 10 som inte rökt en cigarett i sitt liv men ändå drabbades.  
 
Harland & Wolff - De mäktiga H&W kranarna som står i närheten där Titanic och systerskeppet Olympic byggdes.
 
SS Nomadic - Nu mera världens sista White Star Line skepp. Det här är skeppet som i filmen och på riktigt körde ut passagerare till Titanic. Ni som har sett filmen kanske kommer ihåg båten från i början av filmen när "Molly Brown" kliver på i Cherbourg. Tänk att där åkte dom ut till Titanic och många av passagerarna påbörjade på så sätt sin sista resa i livet. Och på samma skepp har lilla jag vandrat runt. Mäktigt.
 
In memory - precis som i the titanic garden så fanns alla namn uppskrivna utanför museet precis på den platsen titanic en gång stod då hon byggdes.
 
RMS Titanic - Där stod hon en gång i tiden. En ljustäckt outline av skeppet tänds varje kväll. Och där satt jag. Det var nog det bästa av allt, till och med bättre än museet. Att få sitta där. "Stolparna" var då 4 gånger så höga som dom är på bilden och totalt miste 8 män livet under bygget/sjösättningen av Titanic. 
 
Museet - Det var en otrolig kännsla att äntligen ha fått vara där och jag kan verkligen rekomendera att ni besöker det om ni någon gång har vägarna förbi Belfast. Designen av byggnaden både invändigt och utvändigt hade en så otroligt tanke bakom sig. Bänkarna utanför till excempel var små fyrkanter och rektanglar som guiden berättade att det var nödsignalen i MorseCode som tianic sände ut. "CQD" som betydde Come Quickly Danger. Museet låg precis bredvid dom gamla "drawing offices" titanic och hennes systerfartyg blev designade i, och som sagt ligger platsen hon byggdes precis utanför. Så jag säger det igen om du har chansen att åka dit så gör det. Jag kommer helt klart åka dit igen.
Irland 2016 | belfast, irland, museum, nord irland, titanic, titanic belfast | En kommentar
Upp