Det här med att flyga..

Många människor är väl mer eller mindre lite flygrädda? Det här med att släppa all kontroll är svårt, men det är något jag måste göra för på tisdag bär det av till Algarve i Portugal. Allting är färdig packat, jag har till och med packat om två gånger för jag packade för mycket. Vi ska bara vara borta tisdag - lördag så jag behöver inte 20 olika plagg. 3 kameror ska dock med och jag ska snart kliva på ett plan igen. Jag älskar plan och att flyga men jag är trots det otroligt flygrädd.
 
Just nu befinner jag mig i mitt så kallade  "förberedelse stadium" då jag kollar på så många avsnitt av Air crash investigation som möjligt, även fast jag har sett alla avsnitt - vissa fler än två gånger - så är det ett måste då det på något sätt har en förmåga att göra mig lugnare. Det får mig att känna att jag har någon sorts kontroll om något skulle hända dvs jag hoppas kunna avgöra om jag är dödsdömd eller om piloterna klarar av situationen. Sen är det sjukt mycket man får reda på som man kanske inte annars tänker på när man flyger. Ett exempel från när dom ska lyfta så precis innan dom lyfter så säger dom "V1" -  som i stort sätt betyder att nu är det sista chansena att avbryta flygningen pga whatever fel som kan ha inträffat -  följt av "rotate" och då lyfter planet.
 
Jag tar också reda på en massa fakta. Till exempelt vart man ska sitta på planet om man vill överleva en krasch. Man har störst chans att överleva en krasch om man sitter i bakre delen av planet så jag väljer alltid en plats som är bland dom 10 bakersta raderna för där har man en 69% chans att överleva. Förut ansågs mitten vara säkrast då det är det stället som flygplanet är som starkast på - eller den gör det fortfarande märkte jag när jag googlade runt på svenska sidor. Dock är det i vingarna all flygplansbränsle förvaras och kraschar planet och tar eld och du sitter vid vingarna så är du ganska körd oavsätt hur "stark" just vingdelen är. Procents chansen för överlevnad i mitten av planet är 56%. Sitter du däremot bland dom 11 främre raderna har du en 49% chans för överlevnad då det är dom som får ta emot den största smällen. G krafterna i fram är 12G jämfört med bak som bara får ta emot 6G. Så jag väljer så klart en plats så långt bak som möjligt. 
Sen är det väl bara att sitta tillbaka och njuta av åkturen, för finns det något bättre än kännslan när motorerna gasar på och flygplanet tar satts på start banan? Nej, inte för mig. 
 
Vardag | att tänka på när man ska flyga, flygplan, flygrädd, flygräddsla, sätt att hantera flygräddsla | En kommentar

Under the sea..

 
Klickade precis i panik hem detta undervattensskal till min mobil härifrån. Det skulle ta mellan 1-2 arbetsdagar att komma fram så jag hoppas hoppas hoppas att det hinner fram i tid. Jag åker nämligen på tisdag så senast måndag får det komma - gärna imorgon så slipper jag oroa mig, men sån tur har man väl inte.
Det skulle vara så kul att ha och leka runt med i det kristallklara vattnet som finns i algarve och sen ska vi dessutom antagligen åka på en båttur längst kusten och i slutet av båtturen styr dom ut mot öppet hav och om man har tur så får man se delfiner!!!! Att få se en delfin som inte är i fångenskap simma runt och kanske göra sina tricks av fri vilja vore helt fantastiskt. Jag håller tummar och tår.
 
Jag kommer så klart försöka hålla bloggen uppdaterad när jag är utomlands, hotellet vi bor på har fri wifi så det ska nog inte bli några problem. Dock blir det nog inte förns på kvällen för på dagarna ska jag utforska *heart eyes*. Tänkte även försöka göra som en liten film av hela resan och lägga upp på min youtube. Har nämligen sett andra som har gjort det och tycker det är en sån bra idé, så har man också som ett minne för sig själv också.

Don't get too close it's dark inside.

Ganska mycket har hänt sedan sist jag bloggade.
  • Min bästa vän Sofia har flyttat till andra sidan atlanten och bor nu mera i New York där hon jobbar som au pair, så hon hade en farväl fest/födelsedags fika. Hon åkte förra måndagen men fyllde år igår så det blev en dubbel fest innan hon gav sig av. 
  • Jag har väldigt impulsivt rakat av två tredje delar av håret i och med att det var så himla förstört efter blekningen så nu har jag en så kallad "pixie cut" har dock inte tagit någon ordentlig bild på det men det kommer senare.
  • Jag och mamma har bokat en 4 dagars resa till Algarve kusten i portugal och kommer att vara i albufeira. Jag har inte varit i algarve sedan jag var 5 år och jag har en bild från när jag står framför ett par såna här "sten berg" eller vad man ska kalla dom, sök på algarve så kommer du förstå vad jag syftar på. Hursomhelst så har jag tänkt att jag ska ta en bild från exakt samma ställe fast nu 16 år senare, hoppas jag lyckas. Det roliga var att mamma hade glömt bort vart vi bodde sist - inte så konstigt kanske eftersom det var 16 år sedan - men jag letade runt på tumblr och tillslut hittade jag en bild som var tagen exakt där bilden på mig var tagen. Det var lätt att känna igen för det är en sten som är formad som lejonklippan i lejonkungen ungefär och sen är det som en stor sten ö i bakgrunden så jag hade helt klart hittat rätt. Under bilden som tur var namnet på stranden så nu är det bara att åka dit och ta en ny bild. 
Det var nog allt faktiskt, här är några bilder på det Sofia bakade och på vad jag valde för mini rätter på pinchos. Ha det! 
 
Upp